forked from em/receptty.org
36 lines
1.1 KiB
Markdown
36 lines
1.1 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Budapešťská pomazánka"
|
||
|
date = 2021-05-16
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
||
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "vegetarian"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "15"
|
||
|
source = ""
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Tvaroh polotučný | 250 g
|
||
|
Změklé máslo | 1 lžíce
|
||
|
Smetana | až 4 lžíce
|
||
|
Kapie (viz tipy) | 1 ks
|
||
|
Jarní cibulka | 1 stonek
|
||
|
Mletá sladká paprika | 1 lžička
|
||
|
Sůl |
|
||
|
|
||
|
1. Do mísy vložíme tvaroh, máslo a 2 lžíce smetany. Umícháme dohladka - ručním šlehačem vyšleháme nebo stěrkou utřeme.
|
||
|
1. Kapii nakrájíme na malé kostičky, jarní cibulku na tenké kroužky a přidáme k tvarohu a promícháme.
|
||
|
1. Přidáme mletou papriku, dle chuti osolíme a promícháme.
|
||
|
1. Pokud je konzistence moc hustá, můžeme dolít zbylé dvě lžíce smetany.
|
||
|
1. Můžeme nechat chvíli uležet v lednici nebo podávat rovnou.
|
||
|
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Kapie může být čerstvá - pokud je velká, bude stačit polovina. Taktéž můžeme využít nakládanou ve sladkokyselém nálevu. Ṕokud máme obě varianty, můžeme namíchat (má nejčastější volba).
|