forked from em/receptty.org
52 lines
1.7 KiB
Markdown
52 lines
1.7 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Sekaná s krůtím masem a cuketou"
|
||
|
date = 2021-01-20
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["maso"]
|
||
|
tagy = ["drůbež", "pečené", "snadné"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "5"
|
||
|
time = "100"
|
||
|
source = "Jíme zdravě v zimě"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Na sekanou ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Zelená cuketa | 150 g
|
||
|
Bílá cibule | 120 g
|
||
|
Česnek | 1 stroužek
|
||
|
Olivový olej | 1 lžíce
|
||
|
Mleté krůtí maso | 600 g
|
||
|
Ovesné vločky jemné | 120 g
|
||
|
Vejce | 1 ks
|
||
|
Polotučné mléko | 55 ml
|
||
|
Sójová omáčka | 2 lžíce
|
||
|
Petrželová nať pokrájená | 1 hrst
|
||
|
Voda | 70 ml
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Pepř |
|
||
|
|
||
|
Na glazé ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Kečup | 2 lžíce
|
||
|
Balzamikový ocet | 1 lžička
|
||
|
Třtinový cukr | 1 lžička
|
||
|
|
||
|
1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
|
||
|
1. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno.
|
||
|
1. Česnek oloupeme a prolisujeme.
|
||
|
1. V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cuketu a cibuli (za občasného míchání 8 minut). Poté odstavíme stranou.
|
||
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si zapékací mísu.
|
||
|
1. Mezitím si můžeme připravit maso - v míse smícháme česnek, maso, vločky, vejce, mléko, sójovou omáčku, petrželovou nať.
|
||
|
1. Rukama (nebo robotem) chvíli propracujeme, aby se ingredience spojili a vytvořili tak masovou kouli.
|
||
|
1. Do pekáčku přendáme masovou kouli a rukama vytvoříme váleček.
|
||
|
1. Sekanou podlijeme vodou a pečeme 25-30 minut. V případě potřeby během pečení ještě trošku podlijeme.
|
||
|
1. Mezitím si smícháme suroviny na glazé.
|
||
|
1. Po uplynutí času pečení sekané ji vyndáíme z trouby a teplotu v troubě zvýšíme na 210°C.
|
||
|
1. Sekanou potřeme veškerým připraveným glaze a vrátíme ji do trouby na 10 minut.
|
||
|
1. Sekanou můžeme podávat například s bramborami (pečenými, vařenými, šťouchanými) nebo chlebem.
|