forked from em/receptty.org
42 lines
1.5 KiB
Markdown
42 lines
1.5 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Indické máslové kuře"
|
||
|
date = 2020-08-19
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["maso"]
|
||
|
tagy = ["bezlepkové", "kuře", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "30"
|
||
|
source = "Pinterest - Indian Butter Chicken"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Cibule | 1 ks
|
||
|
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g)
|
||
|
Máslo | 150 g
|
||
|
Česneková pasta | 2 lžičky
|
||
|
Garam Masala | 2 lžíce
|
||
|
Kajenský pepř | 1/4 lžičky
|
||
|
Kurkuma | 1 lžíce
|
||
|
Kmín | 1/4 lžičky
|
||
|
Mletý zázvor | 1 lžíce
|
||
|
Čersvě mletý pepř | 1 lžička
|
||
|
Sůl | 1 lžička
|
||
|
Rajčatové passato | 250 g
|
||
|
Smetana ke šlehání | 250 g
|
||
|
|
||
|
1. Cibuli nakrájíme na drobno.
|
||
|
1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
|
||
|
1. Koření si můžeme odměřit do menší mističky.
|
||
|
1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla z uvedeného množství.
|
||
|
1. Necháme na něm zesklovatět cibulku.
|
||
|
1. Přidáme kuřecí prsa a necáme je osmažit.
|
||
|
1. Přidáme česnekovou pastu a všechno koření. Kuřecí kostky s kořením smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
|
||
|
1. Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
|
||
|
1. Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme.
|
||
|
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
|
||
|
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.
|