receptty.org/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/index.md
Emil Miler 03a135ac4e
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 30s
Kachna s Italským Salsa Verde
2024-11-27 21:37:38 +01:00

30 lines
1018 B
Markdown
Raw Blame History

This file contains ambiguous Unicode characters

This file contains Unicode characters that might be confused with other characters. If you think that this is intentional, you can safely ignore this warning. Use the Escape button to reveal them.

+++
title = "Kachna s Italským Salsa Verde"
date = 2024-11-27
author = "Emil"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
[extra]
portions = "2"
time = "20"
+++
Ingredience ||
-|-
Kachní prso s kúží | 1 ks
Směs pěti koření (Five-spice) |
Sůl |
Pepř |
1. Připravíme Italské salsa verde.
2. a kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm.
3. elé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření.
4. rso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev.
5. ánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku.
6. rso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C.
7. ečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 68 minut.
8. aso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C.
9. akrájíme na silnější plátky a podáváme.