30 lines
1018 B
Markdown
30 lines
1018 B
Markdown
+++
|
||
title = "Kachna s Italským Salsa Verde"
|
||
date = 2024-11-27
|
||
author = "Emil"
|
||
|
||
[taxonomies]
|
||
kategorie = ["maso"]
|
||
|
||
[extra]
|
||
portions = "2"
|
||
time = "20"
|
||
+++
|
||
|
||
Ingredience ||
|
||
-|-
|
||
Kachní prso s kúží | 1 ks
|
||
Směs pěti koření (Five-spice) |
|
||
Sůl |
|
||
Pepř |
|
||
|
||
1. Připravíme Italské salsa verde.
|
||
2. a kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm.
|
||
3. elé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření.
|
||
4. rso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev.
|
||
5. ánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku.
|
||
6. rso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C.
|
||
7. ečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 6–8 minut.
|
||
8. aso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C.
|
||
9. akrájíme na silnější plátky a podáváme.
|