+++ title = "Smetanové fazolky" date = 2022-04-12 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "2" time = "20" source = "" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Česnek | 4 stroužky Gouda | 50 g Anglická slanina | 100 g Olej | 3 lžíce Fazolky, mražené | 300 g Smetana, hustá | 50 ml Sušený česnek | 1/2 lžičky Sůl | Pepř | 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. 1. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozdrtíme a pokrájíme. 1. Goudu nastrouháme najemno. 1. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky (pokud máme plátky tak pokrájíme na proužky). 1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku. 1. Přidáme a opečeme slaninu. 1. Přidáme fazolky, česnek a směs osolíme. 1. Když se fazolky zdají prohřáté, přilijeme smetanu. Odhadem 50ml, ale záleží na hustotě atp. Použijte rozum. 1. Vše zahustíme nastrouhaným sýrem, opět s rozumem. 1. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek, či jiné koření, viz tipy. ### Tipy - Jako další koření lze využít např. [sýrovou variaci](https://www.naplichte.cz/Syrove-variace-d222.htm). - S červenou cibulí to bude zároveň sladší.