+++ title = "Rychlá bezlepková roláda" date = 2021-07-10 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "1 roláda" time = "30" source = "Zuzanka G." +++ Ingredience || -|- Vejce | 4 ks Cukr, moučkový | 4 lžíce + na posyp Sůl | 1 špetka Olej | 3/4 lžíce Hladká mouka, bezlepková | 3 lžíce Solamyl | 3/4 lžíce Máslo | na vymazání plechu 1. Připravíme si plech s pečícím papírem, který pomažeme tenkou vrstvou másla. 1. Troubu si předehřejeme na 200°C. 1. Oddělíme bílky od žloutků. 1. Bílky vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. 1. Přidáme žloutky a olej a zašleháme. 1. Nakonec přisypeme mouku a solamyl a naposledy zamícháme. 1. Těsto vylijeme na připravený plech a rozetřeme ho, aby bylo všude rovnoměrně tlusté. 1. Plech vložíme do trouby na 10 minut. 1. Mezitím si vezmeme čistou utěrku a lehce ji posypeme moučkovým cukrem. 1. Upečené těsto vyklopíme na utěrku s cukrem. Sundáme opatrně pečící papír a roládu zarolujeme. Necháme ji úplně vychladnout. 1. Roládu naplníme dle chuti (viz Tipy) a uchováváme v lednici. ### Tipy - Náplň může být různá a lze využít cokoli, co máme zrovna doma: - Marmeláda (pokud spěcháme). - Tvaroh, zakysaná smetana, cukr. - Tvaroh, smetana ke šlehání ,cukr. - Pomazákové máslo, smetana, cukr. - Karamelové salko (1/2 plechovky), kousek rostlinnho másla (rozpuštěného, aby se se salkem spojilo) zakysaná smetana. - Do krému přisypat na kousky pokrájenou čokoládu nebo oříšky. - Na náplň můžeme poskládat ovoce (maliny, borůvy, jahody, banány atp).