+++ title = "Madžikové koule s gorgonzolou" date = 2021-08-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "keto", "snadné", "rychlé"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "KetoKatka.cz" +++ Na masové kuličky || -|- Mleté maso, vepřové | 400 g Koření adžika | 1 lžička Sůl | dle potřeby Olivový olej na smažení | 2 lžíce Na salát || -|- (Baby) listová směs | 4 hrsti Baby špenátek | 4 hrsti Gorgonzola | 100 g Zakysaná smetana, 16% tuku | 100 g Olivový nebo avokádový olej | na pokapání ### Maso 1. Maso vyndáme chvíli dříve, aby mělo pokojovou teplotu. Dáme si ho do misky, přidáme adžika koření a trochu soli. Promícháme, ochutnáme a v připadě potřeby ještě trochu adžiky nebo soli přidáme. 1. Z masa tvoříme kuličky a pokládáme je třeba na talíř. 1. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm kuličky ze všech stran do zlatova. ### Příprava na talíři 1. Mezitím si na talíře rozdělíme směs salátových listů a baby špenátek. Na talířích je rukama lehce promícháme. 1. Gorgonzolu si pokrájíme na kostičky a rozdělíme na každý talíř 25 g. 1. Zakysanou smetanou pokapeme salát - opět na každém talíři 25 g. 1. Salátky pokapeme olivovým oleje, lehce posolíme a popepříme. 1. V tuto chvíli by mohly být hotové masové kuličky. Rozdělíme je na talíře a ihned podáváme.