+++ title = "Grilované brambory s koprovým dipem" date = 2021-06-26 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "4" time = "60" source = "Albert 06/21" +++ Ingredience || -|- Brambory ranné, menší | 1200 g Červená cibule | 150 g Olivový olej | 30 g Skyr | 250 g Kopr, čerstvý, pokrájený | 3 snítky Pepř | Rozmarýn, čerstvý | 3 snítek Hrubozrnná sůl | 2 lžičky 1. V hrnci si přivedeme k varu vodu. Trochu ji osolíme. 1. Brambory omyjeme a vložíme do vroucí vody na 10 minut. Poté je vyndáme a zchladíme ve studené vodě. 1. Zchladlé uvařené brambory rozpůlíme. 1. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky. 1. Na špejle napichujeme 3 půlky brmbor a dva měsíčky cibule. Vždy střídavě. 1. Špízy položíme na tác a pokapeme (nebo potříkáme) olivovým olejem. 1. Na rozpáleném grilu opékáme špízy asi 6 minut z každé strany. 1. Mezitím si v misce smícháme skyr, kopr, pepř a trošku olivového oleje. 1. Chvíli před podáváním přidáme na brambory rozmarýn. 1. Bramborové špízy posypeme hrubozrnnou solí a servírujeme s koprovým dipem.