+++ title = "Pomalu dušené korejské hovězí" date = 2023-04-02 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "15 min + 150" source = "Forbes.cz" +++ Ingredience || -|- Hovězí z krku | 700 g Cibule | 1 ks Česnek | 3 stroužky Zázvor, čerstvý | 4 cm Hruška nashi | 1 ks Hovězí vývar | 250 ml Rýžový ocet | 1 lžíce Sójová omáčka | 100 ml Sezamový olej | 2 lžíce Chilli vločky | 2 špetky Voda | 3 lžíce Kukuřičný škrob | 3 lžíce Cukr třtinový | 3 lžíce 1. Maso omyjeme, osušíme, očistíme a pokrájíme na kosky o velikosti asi 2 cm. 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 1. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně tak připravíme i hrušku nashi. 1. V odměrce si smícháme hovězí vývar, rýžový ocet a sójovou omáčku. 1. V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. 1. Po chvíli přidáme zázvor a necháme rozvonět. 1. Poté přisypeme hovězí kostky a chilli vločky. 1. Až bude maso zatáhnuté ze všech stran, zalijeme připravenou vývarovo-sójovou směsí. 1. Přisypeme nastouhanou nashi, zamícháme a přiklopíme. Přivedeme k varu, poté plotýnku stáhneme na střední výkon a táhneme 2 hodiny. 1. Po uplynulém čase by mělo být maso měkké. Ve skleniččce nebo mističce smícháme vodu, škrob a cukr. Přilijeme k masu a vaříme ještě 30 minut, tentokrát již bez pokličky. 1. Podávat můžeme s vařenou rýží, volským okem, čerstvými houbami enoki, posypané černým sezamem, pokrájenou jarní cibulkou a chilli papričkou.