+++ title = "Treska v bylinkové krustě" date = 2021-03-09 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "pečené", "ryby", "snadné"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "Albert recepty" +++ Ingredience || -|- Treska pestrá, filet | 4 ks Olivový olej | Sůl | Pepř | Strouhanka | 100 g Petržel, pokrájená | 1 hrst Kopr, pokrájený | 1/2 hrsti Mátové lístky, pokrájené | 1/2 hrsti Citronová šťáva | z 1/2 kusu 1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem. 1. Tresku omyjeme, osušíme a položíme na plech. 1. Zakápneme ji olivovým oleje, osolíme a opepříme. Takto připravíme z obou strany všechny filety. 1. Plech vložíme do trouby na 10 minut. 1. Mezitím si připravíme strouhanku. Strouhanku si smícháme s trochou soli a pepře, petrželí, koprem, mátou a promícháme. 1. Přilijeme šťávu z poloviny citronu a 4 lžíce olivového oleje. Poctivě promícháme. 1. Tresky vyndáme z trouby, rozdělíme na ně strouhankovou směs a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut. 1. Podávat můžeme například s [bramborovo-mrkvovým pyré](@/bramborovo-mrkvove-pyre/index.md)