+++ title = "Pečené brambory s jamon a zastřeným vejcem" date = 2021-05-16 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "Albert 03/2021" +++ Ingredience || -|- Brambory (typ B) | 600g Sůl | Pepř | Olivový olej | 2 lžíce Sušená šunka Jamon Serrano | 200 g Čerstvá petrželka, nakrájená | 1 hrst Zastřená vejce || -|- Ocet | 2 lžíce Vejce | 4 ks ### Pečené brambory 1. Troubu předehřejeme na 200°C. 1. Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme do zapékací mísy nebo na pečící plech. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme. Rozprostřeme a pečeme 20 minut. 1. Jamon natrháme a na poslední 3 minuty je přidáme k bramborám. ### Zastřená vejce 1. V rendlíku přivedeme k varu vodu, osolíme, opepříme a přilijeme ocet. 1. Zamícháme a do středu víru opetrně rozklepneme 1 vejce. 1. Po 3-4 minutách je vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme na talíř vyložený papírovou utěrkou. 1. Postup opakujeme se všemi vejci. 1. Na talíře rozdělíme opečené brambory se šunkou, položíme na ně vejce a posypeme pažitkou.