+++ title = "Odlehčená tatarská omáčka" date = 2020-11-15 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "2" time = "10" source = "Jak jíme zdravě v zimě" +++ Ingredience || -|- Jogurt | 200 g Nakládaná okurka | 1 velký kus Jarní cibulka | 1 stonek Dijonská hořčice | 1 lžička Sůl | Pepř | 1. Jogurt dáme do misky. 1. Okurku a cibulku nakrájíme na drobné kousky a přisypeme k jogurtu. 1. Přidáme hořčici, trochu soli a pepře. Směs zamícháme, případně dochutíme dle potřeby. 1. Můžeme použít ihned nebo chvíli nechat rozležet v lednici. ### Tipy - Jogurt je nejlepší nějaký hustší - selský nebo řecký (nebo bio selský).