+++ title = "Bramborová omeleta na pivě s klobásou" date = 2021-01-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso", "zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "levné"] [extra] portions = "2" time = "60" source = "iGurmet" +++ Ingredience || -|- Brambory | 250 g Pivo tmavé | 150 ml Cibule | 1 ks Klobása ostrá | 1 ks Česnek | 1 stroužek Vejce | 3 ks Petržel kadeřavá | Olej | Sůl | Čerstvě mletý pepř | 1. Troubu si předehřejeme na 200°C. 1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem. 1. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezměknou (cca 20 minut, hlídáme). 1. Cibuli a klobásy nakrájíme na kolečka. 1. Česnek prolisujeme. 1. Na široké pánvi (ideálně s nepřilnavým povrchem) si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibulku, klobásu a česnek. Odstavíme a čekáme na brambory. 1. V míse si rozešleháme vejce se solí a pepřem a přidáme všechny suroviny - cibuli s česnekem a klobásou a upečené brambory. 1. Vše promícháme. Důkladně, ale opatrně, aby se brambory příliš nepolámaly. 1. Použitou pánev si s trochou oleje znovu rozehřejeme a vsypeme do ní všechnu bramborovou směs. 1. Směs porovnáme, aby hezky na pánvi ležela a na mírném plameni pečeme dozlatova. 1. Servírujeme posypané nakrájenou petrželkou.