+++ title = "Houbovo-bramborový krém" date = 2019-12-29 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "8" time = "30" source = "" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Česnek | 2 stroužky Máslo | 2 lžíce Brambory | 5 ks Žampiony | 500 g Kmín mletý | 1 lžička Masox | 1 kostka Sůl | dle chuti Čerstvě mletý pepř | dle chuti Vejce | 2 ks Smetana na vaření | 200 ml 1. Žampiony očistíme a pokrájíme. 1. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. 1. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. 1. Na pánvi rozpálíme máslo a přidáme cibuli s česnekem. Necháme zesklovatět. 1. Přidáme žampiony a kmín a chvíli opékáme. Pokud se začnou připalovat, podlijeme trochou vody. 1. Přidáme brambory, zalijeme asi 1 litrem vody, přidáme masox, osolíme, opepříme a necháme povařit. 1. Když jsou brambory měkké, odstavíme z plotny a rozmixujeme. Přidáme dvě rozklepnutá vajíčka a promixujeme. 1. Nakonec vlijeme smetanu a případně dochutíme solí a pepřem.