+++ title = "Chilli con carne s čokoládou" date = 2019-08-19 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["pikantní", "rychlé", "snadné", "bezlepkové", "bezlaktózové", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "45" source = "fresh.iprima.cz" +++ Ingredience || -|- Olej | 3 lžíce Červená cibule | 1 ks Česnek | 1 stroužek Červená paprika | 1 ks Libové mleté hovězí maso | 500 g Hovězí vývar | 300 ml Loupaná rajčata z konzervy | 400 g Třtinový cukr | 1 lžička Rajčatový protlak | 2 lžíce Hořká čokoláda | 2-3 kostičky Konzervované červené fazole | 400 g Koření|| -|- Mleté chilli | 1 zarovnaná lžička Mletá paprika sladká | 1 vrchovatá lžička Mletá skořice | 1/2 lžičky Sůl | dle potřeby Čerstvě namletý pepř | dle potřeby Mletý římský kmín | 1/2 lžičky Sušená majoránka | 1/2 lžičky 1. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na proužky nakrájíme i papriku. 1. Fazole scedíme a necháme okapat. 1. Ve středním hrnci osmahneme na oleji cibuli dozlatova. 1. Poté přidáme papriku, česnek, chilli, sladkou papriku, skořici a římský kmín. Opékáme asi 3 minuty. 1. Následně přidáme maso a opékáme 8 minut. 1. Poté vlijeme vývar a promícháme. 1. Přidáme konzervovaná rajčata, majoránku, cukr, trochu soli a pepře a rajčatový protlak. 1. Promícháme, stáhneme plamen a přikryjeme hrnec. Takto vaříme 20 minut a občas promícháme. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody, ale nemělo by být potřeba. 1. Nakonec přidáme fazole, čokoládu a dle chuti osolíme a opepříme. Necháme ještě několik minutek povařit. 1. Servírovat jídlo můžete s chlebem, rýží nebo tortillou. Pro zjemnění chuti lze nabídnout zakysanou smetanu. ### Tipy - Pokud máme fazole čerstvé, přidáme je do hrnce společně s masem, aby se stihli uvařit. - Fazole můžeme mít jen červené, nicméně pokud je barevně nakombinujeme s jiným drčuhem, bude jíslo hezky pestré, např. červené a bílé.