+++ title = "Kadeřávkové stir fry s křupavým tofu" date = 2022-10-15 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "vegetarian"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "časopis Gurmet" +++ Ingredience || -|- Tofu | 200 g Sójová omáčka | 3 lžíce Vaječné nudle | 240 g Červené zelí | 1/4 hlávky Kadeřávek | 4 velké listy Mrkev | 1 ks Česnek | 1 stroužek Zázvor, čerstvý | 2 cm Jarní cibulka | na posypání Kari | 1,5 lžičky Řepkový olej | 3 lžíce Sezamová semínka | na posypání Sezamový olej | na zakápnutí 1. Tofu řádně osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a nakrájíme ho na kostičky. V míse smícháme 1 lžíce sójové omáčky s kari. Přisypeme tofu, promícháme a zatím necháme marinovat. 1. Zelí si nakrouháme najemno. Z kadeřávku vykrojíme tuhý řapík a nasekáme na kousky. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor prolisujeme do mističky. Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a dáme stranou do mističky. 1. V hrnci přivedeme k varu vodu a nudle uvaříme dle návodu. Poté scedíme. 1. V hluboké pánvi (ideálně wok) rozpálíme 1 lžíce ileje a opečeme na něm tofu ze všech stran. Poté vsypeme stranou do mističky. 1. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a necháme pořádně rozpálit (asi 2 minutky). Poté vlijeme zbylý olej a vsypeme česnek a zázvor. Restujeme asi 30 vteřin. 1. Přisypeme zelí, kadeřávek a mícháme a prohazujeme po dobu 2 minut. 1. Přidáme mrkev, zbylou sójovou omáčku a restujeme další 2 minuty. 1. Pánev stáhneme z plotny a vmícháme nudle, opečené tofu a trochu sezamového oleje. 1. Před servírováním posypeme jarní cibulkou a trochou sezamového semínka. ### Tipy - První krok, kdy marinujeme tofu, můžeme udělat i několik hodin před začátkem připravy jídla. Tofu lépe nasákne chutě. - Tofu může být vyměněno za kuřecí maso, nakrájéné na tenké proužky.