+++
title = "Pečené kuře s čerstvou paprikou"
date = 2022-09-02
author = "Emil"

[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["drůbež"]


[extra]
portions = "2"
time = "60"
+++

Ingredience ||
-|-
Kuřecí prsa nebo stehna s kostí | 2 kusy
Cibule | 1 kus
Třtinový cukr | 1 lžička
Směs paprik (žlutá, červená) | 3 kusy
Česnek | 2 stroužky
Směs koření | viz postup


1. Kuře očistíme a vložíme do mísy. Já na prsech nechávám kůže, aby při pečení nevyschlo.
1. Do mísy přidáme koření -- např. paprika, sušený česnek, italská směs, sůl, bílý pepř, chilli -- a smícháme s kuřetem.
1. Cibuli nakrájíme na větší měsíčky/nudličky.
1. Česnek nasekáme
1. Papriku nakrájíme na nudličky, stejně jako cibuli.
1. Rozpálíme olivový olej a opečeme na něm kuře -- několik minut z každé strany.
1. Kuře dáme stranou a na výpeku dáme sklovatět cibuli. Osobně na ni dávám i lžičku třtinového cukru, ale rozhodně to není nutnost.
1. K cibuli přidáme česnek a papriku.
1. Do pánve na směs zeleniny posadíme kuře a dáme do předehřáté trouby péct asi 25 minut na 200°C, nebo dokud interní teplota kuřete nedosáhne 85°C. Používat teploměr není ostuda :)

Výsledek můžeme podávat samostatně, s bramborem, kuskusem, rýží, nebo vlastně s čímkoliv.
Příště zkusím nějak vylepšit směs zeleniny, třeba tymiánem.