+++ title = "Sardinková pomazánka" date = 2020-03-26 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé"] [extra] portions = "3" time = "15" source = "Maminčiny recepty" +++ Ingredience || -|- Sardinky ve vlastní šťávě | 1 konzerva Čerstvý smetanový sýr (viz. Tipy) | 1 kelímek Jarní cibulka | 1 stonek Kyselá naložená okurka | 1 kus Sůl | Pepř | 1. Sardinky vyjmeme z plechovky a vložíme do misky. Pokud někomu vadí kostičky a páteř, v tuto chvíli je můžeme odstranit. Hodně se rozpadají, takže opatrně. 1. Přidáme sýr a rozmačkáme vidličkou. 1. Kyselou okurku najemno nastrouháme do misky, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a vše promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. 1. Podávat můžeme s pečivem a nakrájenou zeleninou. ### Tipy - Použila jsem čerstvý krémový sýr značky Prezident. Je však velmi podobný žervé nebo lučině, takže lze použít i tyto. - Sardinky mohou být naložené i ve slunečnicovém oleji nebo slunečnicovém oleji a citronu.