+++ title = "Plněné žampiony" date = 2020-06-22 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "2" time = "45" source = "Pinterest" +++ Ingredience || -|- Česnek | 2 stroužky Cherry rajčata | 200 g Portobello | 4 ks Olivový olej | 2 lžíce Baby špenát | 2 plné hrsti Sůl | Pepř | Chilli | Vejce | 4 ks Cheddar | 50 g 1. Česnek pokrájíme na malé kousky (nebo prolisujeme). 1. Rajčátka pokrájíme na čtvrtky. 1. Houbám odlomíme nožičky a lžičkou lehce vydlabeme, aby bylo více místa na náplň. Položíme je vydlabaným nahoru na plech vyložený pečícím papírem. 1. Troubu si předehřejeme na 190°C. 1. V pánvi rozehřejeme olej. Osmažíme na něm česnek. 1. Po chvíli přidáme rajčátka a několik minut necháme změknout. 1. Sundáme z plotny, přidáme špenát a necháme zavadnout. 1. Náplň rozdělíme do vydlabaných hub. Vytvoříme uprostřed místo - důlek. 1. Do důlku každé houby vyklepneme opatrně vajíčko. 1. Cheddar si nastrouháme najemno a posypeme jím naplněné houby. 1. Pečeme 30 minut. Podávat můžeme třeba s obloženým talířem a krajícem žitného chleba namazaným máslem.