+++ title = "Levandulový sirup" date = 2020-06-12 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["nápoje"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné"] [extra] portions = "10" time = "15" source = "ApetitOnline" +++ Ingredience || -|- Cukr | 1/2 hrnku Vroucí voda | 1 hrnek Sušená levandule | 2 lžíce 1. Do rendlíčku nasypeme cukr (můžeme využít půl napůl třtinový a bílý krystal). 1. Zalijeme hrnkem vroucí vody a přisypeme levanduli. 1. Přivedeme k varu a poté ztlumíme na mírný plamen. 1. Necháme asi 10 minut vařit. Poté sporák vypneme, přikryjeme rendlíček pokličkou a necháme odležet, ideálně třeba do druhého dne. 1. Přecedíme do lahvičky. V lednici vydrží sirup několik týdnů. 1. Do větší sklenice nalijeme trochu sirupu, dáme dvě kostky ledu a zalijeme sodovkou. Můžeme přidat i citrusové kousky nebo mátu.