+++ title = "Květákové lívanečky se sýrem" date = 2020-07-06 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["levné", "snadné"] [extra] portions = "4" time = "40" +++ Ingredience || -|- Květák | 400 g Mléko | 200 ml Hladká mouka | 200 g Vejce | 4 ks Olej | Sůl | Nastrouhaný sýr | 80 g 1. Do dvou třetin hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Osolíme. 1. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vsypeme do vařící vody. Povaříme několik minut, aby byl květák měkký. 1. Poté ḱvěták scedíme, hnecháme chvilku okapat a pokrájíme na malé kousky. 1. V míse smícháme mléko, mouku, vejce, 1 lžičku oleje a trochu soli. Vyšleháme na těstíčko. 1. Přisypeme květák a sýr a promíchme. 1. Na pánvi si rozehřejeme olej a lžičkou nanášíme těsto do tvaru lívanečku. Lehce rozprostřeme a osmahneme z obou srtan dozlatova. 1. Odkládáme na talíř vyložený papírovými uterkami, které odsají z palačinečk přebytečný tuk. 1. Podávat můžeme například s bramborovou kaší jako hlavní chod. Nebo s dipem a pečivem. ### Tipy - Květák můžeme nahradit brokolicí a postpovat stejně. - Do těstíčka můžeme přidat třeba i trochu okapané kukuřice z plechovky, rozmražený hrášek či jinou zeleninu.