+++ title = "Gyros kousky" date = 2019-07-21 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "snadné", "vepřové"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "" +++ Ingredience || -|- Česnek | 2 stroužky Gyros koření | 1/2 sáčku Olej | 5 lžíc Kečup | 5 lžic Kuřecí/vepřové maso | 500 g 1. Česnek oloupeme a prolisujeme do hlubšího talíře. 1. Přidáme koření Gyros, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, kečup a vidličkou promícháme. 1. Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády na 1 hodinu. 1. Uleželé maso zprudka osmahneme na pánvičce s rozehřátým zbylým olejem. Je třeba pohlídat, aby byli opečené do zlatova, ne do vysušení. 1. Podáváme například s hranolkami či pečenými bramborami a s obloženou zeleninou.