+++ title = "Drůběží plátky v hořčičné omáčce" date = 2019-07-22 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["drůbež", "z jednoho hrnce", "snadné", "omáčka"] [extra] portions = "4" time = "40" source = "" +++ Ingredience || -|- Kuřecí prsní řízky | 4 ks Hladká mouka | 1 lžíce + na obalení Máslo | 2 lžíce Cibule | 1 ks Hořčice plnotučná | 2 lžíce Masox | 1 kostka Voda | 1 hrnek Smetana na vaření | 200 ml Petrželka | trochu na posypání 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. 1. Kuřecí řízky omyjeme, lehce naklepeme, pokrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. 1. V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme do něj plátky a rychle osmahneme, aby se zatáhly. 1. Maso vyndáme a uložíme stranou. 1. Do výpeku vsypeme cibuli a necháme osmahnout. 1. Přidáme hořčici, podlijeme vodou, vhodíme masox a rozmícháme. 1. Přidáme maso a necháme pod pokličkou dusit asi 15 minut. Maso by mělo být z velké části ponořené, aby nebylo suché. Dolijeme tedy vodou dle potřeby. 1. Až bude maso měkké odstavíme z plotny a vlijeme smetanu. 1. Podáváme například s knedlíkem a posypané pokrájenou petrželkou.