+++ title = "Salát Coleslaw" date = 2019-11-01 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "salát", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "6" time = "15" source = "Časopis F.O.O.D." +++ Ingredience || -|- Bílé zelí | 400 g Mrkev | 2 ks Listy petrželky | 2 snítky Bílý jogurt | 2-3 lžíce Majonéza | 4 lžíce Citronová šťáva | 2 lžíce Sůl, pepř | dle chuti 1. Zelí nakrouháme na tenké proužky a vložíme do mísy. 1. Mrkev omyjeme, osušíme a pokud je pěkná, nemusíme se ani zbavovat slupky. Nastouháme jí nahrubo a vložíme do mísy se zelím. 1. Přidáme nasekanou petrželku. 1. Osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu. 1. Přidáme bílý jogurt a majonézu. 1. Pořádně obsah mísy promícháme. 1. Dále už je jen na nás a dochucujeme dle chuti. ### Tipy - Coleslaw můžeme konzumovat ihned, nicméně doporučuji nechat chvíli odležet, aby se chutě propojili a zvýraznili.