+++ title = "Budapešťská pomazánka" date = 2021-05-16 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "vegetarian"] [extra] portions = "4" time = "15" source = "" +++ Ingredience || -|- Tvaroh polotučný | 250 g Změklé máslo | 1 lžíce Smetana | až 4 lžíce Kapie (viz tipy) | 1 ks Jarní cibulka | 1 stonek Mletá sladká paprika | 1 lžička Sůl | 1. Do mísy vložíme tvaroh, máslo a 2 lžíce smetany. Umícháme dohladka - ručním šlehačem vyšleháme nebo stěrkou utřeme. 1. Kapii nakrájíme na malé kostičky, jarní cibulku na tenké kroužky a přidáme k tvarohu a promícháme. 1. Přidáme mletou papriku, dle chuti osolíme a promícháme. 1. Pokud je konzistence moc hustá, můžeme dolít zbylé dvě lžíce smetany. 1. Můžeme nechat chvíli uležet v lednici nebo podávat rovnou. ### Tipy - Kapie může být čerstvá - pokud je velká, bude stačit polovina. Taktéž můžeme využít nakládanou ve sladkokyselém nálevu. Ṕokud máme obě varianty, můžeme namíchat (má nejčastější volba).