+++ title = "Kuřecí na kari se zeleninou a kokosovým mlékem" date = 2023-09-09 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "45" source = "Jíme zdravě ze spíže" +++ Ingredience || -|- Kuřecí maso | 400 g Olivový olej | 4 lžíce Sůl | Kari | 2 lžíce Kurkuma | 2 lžíce Cibule, červená | 1-2 ks Česnek | 2 stroužky Mrkev | 2 ks (ca 100 g) Květákové růžičky | 100 g Pepř | Chilli | dle chuti Zeleninový vývar | 150 g Kokosové mléko | 400 g Fazolky, pokrájené | 100 g 1. Pokud pokrm budeme podávat s rýží, nejprve si ji propláchneme a dáme vařit. 1. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky. 1. Na pánvi (ideálně stylu wok) rozpálíme lžíci oleje a osmahneme na ní polovinu kuřete, které posypeme cca lžičkou kurkumy a lžičkou kari. Přůbězně mícháme, až bude kuře osmahnuté ze všech stran (max 10 min), vyndáme stranou a ten samý postup zopakujeme se zbylými kuřecími kousky. 1. Mezitím, co se kuže smaží,si pokrájíme cibuli na tenké půlkroužky a to samé uděláme i s mrkví. Česnek oloupeme, ať je připraven na prolisování. 1. Až bude maso osmahlé, tak v té samé pánvi rozehřejeme zbylý olej a přisypeme cibuli. Smažíme tam 2 minutky. 1. Přidáme česnek a necháme to ještě minutku prohřát. 1. Vsypeme mrkev a květák a 3 minutky opékáme. 1. Dále vsypeme zbytek kari a kurkumy, případně trochu chilli. Osolíme, opepříme a promícháme. 1. Přilijeme zeleninový vývar, kokosové mléko a přidáme fazolky. Necháme prohřát a dle potřeby ještě dochutíme. 1. Podáváme s rýží, případně zakysanou smetanou pro zjemnění pálivosti (pokud jste přidali i chilli). ### Tipy - Zelenina jd obměňovat dle sez=ony a toho, co máme doma. Do pokrmu se hodí třeba i cuketa, brokolice, kousek brambory, paprika, patizon, případně i nějaká směs mražené zeleniny s většími kousky.