+++ title = "Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou" date = 2022-07-03 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "2-3" time = "15" source = "ColorsOfLowCarb.cz" +++ Jahodová omáčka || -|- Jahody | 400 g Smetana ke šlehání | 50-150 ml Xylitol či jiné sladidlo | dle potřeby Knedlíčky || -|- Tvaroh tučný, vanička | 250g Vejce |2 ks Smetana ke šlehání | 30 g Kokosová mouka | 100 g Psyllium, mleté | 10 g Sůl | 1 špetka ### Jahodová omáčka 1. Jahody omyjeme, zbyvíme slupek a rozkrájíme na poloviny. 1. Vložíme je do stolního mixéru a rozmixujeme. Pokud chceme větší kousky jahod, můžeme hrst jahod přidat až na konec k rozmixovaným jahodám a jen párkrát zapnout a necháme je rozřezat na větší kousky. ### Knedlíčky 1. Dáme si vařit vodu na knedlíky do velkého hrnce. 1. V míse spolu vyšleháme tvaroh, vejce a smetanu. 1. V menší misce promícháme kokosovou mouku s psylliem. 1. Suchou směs vešleháme do tekuté směsi. 1. Propracujeme rukama a tvoříme knedlíčky. Oddělujeme z těsta asi po 30 g a tvoříme kuličky, které řádně uzavřeme a zakulatíme. Vznikne asi 15 knedlíčků. 1. Knedlíčky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Když vyplavou, jsou hotové. ### Tipy - Pokud chceme, můžeme omáčku rozmačka šťouchadlem. - Jahody také nemusíme mixovat, ale můžeme je použít jako náplň do kneldíčků - těsto obalíme okolo jahody a pevně a poctivě uzavřeme všechny dírky v knedlíčku. Vyjde nám 8-10 knedlíků. Vaříme taktéž 3 minuty.