+++ title = "Indické máslové kuře" date = 2020-08-19 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "Pinterest - Indian Butter Chicken" +++ Koření || -|- Garam Masala | 2 lžíce Kajenský pepř | 1/4 lžičky Kurkuma | 1 lžíce Kmín | 1/4 lžičky Mletý zázvor | 1 lžíce Čerstvě mletý pepř | 1 lžička Sůl | 1 lžička Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g) Máslo | 50 + 150 g Česneková pasta | 2 lžičky Rajčatové passato | 250 g Smetana ke šlehání | 250 g 1. Koření smícháme v jedné mističce. 1. Cibuli nakrájíme na drobno. 1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky. 1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla. 1. Necháme na něm zesklovatět cibulku. 1. Přidáme kuřecí prsa a osmažíme je. 1. Přidáme česnekovou pastu, všechno koření a smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové. 1. Přidáme zbylé máslo a zamícháme. 1. Zalijeme rajčatovým passatem a smetanou a chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala. 1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem. 1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.