+++ title = "Rafaello" date = 2019-11-01 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "nepečené"] [extra] portions = "15-20" time = "20" +++ Ingredience || -|- Máslo | 100 g Cukr | 100 g Bílá čokoláda | 150 g Rum | 2-5 lžic Mandle | 15-20 kousků Strouhaný kokos | na obalení 1. Máslo necháme povolit do pokojové teploty. 1. Čokoládu si nastrouháme. 1. V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny. 1. Přidáme čokoládu a rum. Těsto musí nesmí být lepivé. 1. Ruce si navlhčíme a tvoříme kuličky uprostřed s mandlí. 1. Obalíme v kokosu, dáme vše do nějaké krabičky nebo na talířek a necháme uležet v lednici. Nebo kdekoli v chladu (např. v zimě venku, pokud mrzne). ### Tipy - Pokud vyrábíte především pro dospělé, můžete dát rumu více. Pokud pro děti, lze ho uplně vynechat.