+++ title = "Vepřová panenka se zeleninou" date = 2022-07-03 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "low carb"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "Gurmet" +++ Ingredience || -|- Špenát, mangold, kadeřávek (nebo jejich mix) | 400 g Fazole, máslové, sterilizované | 400 g Fenykl, mletý | 2 lžíce Vepřová panenka | 2 menší kusy Batát | 2 ks Česnek | 2 stroužky Olivový olej | 4 lžíce Sůl | Pepř | 1. Špenát (nebo mix zeleného) opereme a necháme okapat. 1. Fazole scedíme a necháme okapat. 1. Troubu si předehřejeme na 180°C. 1. V mističce smícháme fenykl, sůl a trochu čerstvě mletého pepře. 1. Panenky omyjeme, osušíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření. 1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. 1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. 1. V pánci rozpíláme 2 lžíce oleje a panenku zprudka osmahneme. Poté ji přendáme do pekáčku a vložíme do trouby na 7-8 minut. Takto necháme dojít a v masu se díky tomu ustálí šťáva. 1. Použitou pánvičku vytřeme ubrouskem, rozpálíme na ní zbylý olej a opečeme batáty. 1. Přidáme česnek a opékáme 2 minuty. 1. Přisypeme fazole, oprané listy a necháme zavadnout. 1. Dle chuti osolíme, opepříme a podáváme s plátky panenky.