+++ title = "Sušenky z mandlové mouky s medem" date = 2023-07-03 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "rychlé", "snadné"] [extra] portions = "20" time = "30" +++ Ingredience || -|- Máslo, změklé | 45 g Med, tekutý | 45 g Mandlová mouka | 210 g Sůl | 1 špetka Prášek do pečiva, bezfosfátový | 1/4 lžičky Skořice | 1/4 lžičky Ořechy, nasekané | 50 g 1. Troubu předehřejeme na 150°C. Pečící plech si vyložíme pečícím papírem. 1. V míse si vyšleháme máslo s medem. 1. Přisypeme mandlovou mouku, sůl, prášek do pečiva a skořici. Promícháme a spojíme v těsto. 1. Přisypeme nasekané ořechy a naposledy promícháme. 1. Z těsta vytvoříme váleček a rozkrájíme ho na 20 dílků. 1. Z dílků těsta tvarujeme sušenky a pokládáme je na plech. 1. Vidličkou je lehce splácneme a tím také vytvoříme vzor na sušence. 1. Vložíme do trouby a pečeme 12-15 minut. 1. Po vyndání necháme úplně vyhladnout. ### Tipy - Vzor na sušenkácch můžeme vytvořit nejen vidličkou. Lze použít například pěkně vyřezaný spodek nebo stěnu skleničky, kousek mističky nebo přímo vytlačovátko na sušenky. Pokud těsto vytvarujeme do kuličky a uděláme důlek panákem, římž ji i trochu rozmáčkneme, můžeme ji po upečení naplnit třeba krémem, zmrzlinou, marmeládou, čokoládou atp. Fantazii se meze nekladou.