+++ title = "Mrkvová pomazánka s kešu" date = 2024-02-17 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "4" time = "15" source = "Kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++ Ingredience || -|- Mrkev | 150 g Kokosový olej | 40 g Kešu | 100 g Kari koření | 1 lžička Zeleninový vývar | 100 ml Citronová šťáva | 4 lžičky Agávový sirup | 2 lžičky Sůl | Pepř | 1. Mrkev omyjeme, osušíme a nastrouháme nahrubo. 1. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a přisypeme kešu oříšky. Mícháme a restujeme. Pozor hlídáme, oříšky rychle zčernají. 1. Poté přidáme mrkev, mícháme a také restujeme. 1. Vsypeme kari koření, vlijeme vývar, přivedeme k varu a poté sundáme ze sporáku. 1. Přidáme citronovou šťávu, agágový sirup, trochu soli, pepře a zamícháme. 1. Přemístíme do sekáčku a rozmixujeme do hladké pomazánky. Ochutnáme a případně dochutíme. 1. Přendáme do uzavíratelné nádoby, necháme vychladnout, uzavřeme a přemístíme do lednice (tam vydrží až týden).