+++ title = "Zelňačka s klobásou" date = 2020-04-02 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "MaminčinyRecepty.cz" +++ Ingredience || -|- Brambory | 3-4 ks Kyselé zelí | 500 g Klobása | 2 nožičky Cibule | 1 ks Sádlo | 2 lžíce Kmín | 1 lžička Mletá uzená paprika | 2 lžičky Hovězí vývar | 500 ml Majoránka | 1 lžička 1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky. 1. Klobásu'nakrájíme na kolečka (a)nebo půlkolečka. 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. 1. Do hrnce dáme sádlo a přisypeme kmín. Necháme rozvonět, přidáme cibuli a smažíme. 1. Potom přidáme klobásu, necháme chvilku smažit, přisypeme papriku a nakonec brambory. 1. Zalijeme vývarem, trochu osolíme a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. 1. Mezitím zelí scedíme (trochu nálevu zachytíme), propláchneme, pořádně vymačkáme vodu a pokrájíme. 1. K uvařeným bramborám přidáme zelí, dle chuti můžeme přilít i trochu zachyceného vývaru a necháme vařit dokud není zelí měkké. Můžeme dochutit solí či jiným kořením a podáváme.