+++ title = "Zapečená zelenina" date = 2019-11-06 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "45" source = "Tatínek" +++ Ingredience || -|- Lilek | 1 ks Rajčata | 5 ks Paprika | 3 ks Cuketa | 2 ks Olej | dle potřeby Koření | dle chuti | -|- Sůl | Pepř | Provensálské koření | Koření na grilovanou zeleninu | 1. Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme si pekáček. 1. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. 1. Do velké mísy dáváme veškerou zeleninu a zde jí ochutíme - trochu oleje, dále sůl, pepř a další koření, které nám vyhovuje. 1. Vložíme do trouby asi na 30 minut a občas promícháme. 1. Podávat můžeme třeba s celozrným pečivem. ### Tipy - Přidat můžeme samozřejmě jakoukoli zeleninu, kterou máme rádi a hodí se nám na pečení. Třeba brokolici, květák, zelené fazolky, baby mrkvičky atd. - Pokud máme chuť, můžeme do pokrmu přidat i mozzarellu či nivu. Zpestří nám tak chuť jídla. Doporučuji nivu nastrouhat a mozzarellu nakrájet na kostičky. Do pekáčku k zelenině přidáváme asi 5-10 minut před vyndáním z trouby. - Zapečenou zeleninu můžeme podávat jako lehkou večeři nebo přílohu k hlavnímu jídlu.