+++ title = "Thajská kokosová polévka" date = 2021-07-11 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "8" time = "70" source = "Allrecipes.com" +++ Ingredience || -|- Olej | 1 lžíce Zázvor | 3 cm Citronová tráva | 2 stonky Červená kari pasta | 5-8 lžic Kuřecí vývar | 1000 ml Rybí omáčka | 3 lžíce Třtinový cukr | 1 lžíce Kokosové mléko | 400 ml Houby shiitake, čerstvé | 250 g Krevety, rozmražené, vařené | 500 g Limetková šťáva | 2 lžíce Sůl | Koriandr, pokrájený | 1 svazek 1. Zázvor lžičkou oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Citronovou trávu nakrájíme na velmi drobné kostičky. 1. Ve středním hrnci rozehřejeme olej. 1. Do hrnce přidáme zázvor, citronovou kůru, kari pastu (zatím 5 lžic) a smažíme 1 minutu. 1. Poté pomalu přilijeme kuřecí vývar a stále při tom mícháme. 1. Přidáme rybí omáčku, třtinový cukr a zamícháme. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. 1. Vlijeme kokosové mléko a houby. Povaříme 5 minut - houby musí být měkké. Pokud ještě nebudou přidáme nekolik minut). 1. Přidáme krevety a vaříme zhruba dalších 5 minut. 1. Ochutíme limetkvou šťávou, solí. V tuto chvíli můžeme dochutít zbylou kari pastou (nebo dle potřeby přidat ještě více). 1. Na talíři zdobíme koriandrem.