+++ title = "Rychlý irský chléb" date = 2020-06-09 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy", "pečivo"] tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "8" time = "60" source = "ApetitOnline" +++ Ingredience || -|- Hladká mouka | 250 g Celozrnná mouka | 250 g Ovesné vločky drcené | 100 g Jedlá soda | 1 lžička Sůl | 1 lžička Rozpuštěné máslo | 25 g Podmáslí | 500 ml 1. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). 1. Připravíme si na linku plech a posypeme trochou hladké mouky. 1. V míse si smícháme mouky, ovesné vločky, jedlou sodu a sůl. 1. Přilijeme rozpuštěné máslo a podmáslí. 1. Vařečkou mícháme, dokud těsto nezačne být hladké a lehce lepivé. Bud ho potřeba vytvarovat do oválu. Pokud se těsto bude lepit až příliš, přisypeme ještě trochu hladké mouky. 1. Z těsta vytvarujeme bochník, položíme ho na pomoučněný plech a nařízneme kříž. 1. Plech s chlebem dáme do trouby a pečeme 30 minut. Musí být na poklep dutý. Pokud není, obrátíme spodkem nahoru a ještě chvíli dopečeme. 1. Po vyndání necháme chvíli vychladnout (ideálně na mřížce) a až poté krájíme.