+++ title = "Pečené kuře s čerstvou paprikou" date = 2022-09-02 author = "Emil" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["drůbež"] [extra] portions = "2" time = "60" +++ Ingredience || -|- Kuřecí prsa nebo stehna s kostí | 2 kusy Cibule | 1 kus Třtinový cukr | 1 lžička Směs paprik (žlutá, červená) | 3 kusy Česnek | 2 stroužky Směs koření | viz postup 1. Kuře očistíme a vložíme do mísy. Já na prsech nechávám kůže, aby při pečení nevyschlo. 1. Do mísy přidáme koření -- např. paprika, sušený česnek, italská směs, sůl, bílý pepř, chilli -- a smícháme s kuřetem. 1. Cibuli nakrájíme na větší měsíčky/nudličky. 1. Česnek nasekáme 1. Papriku nakrájíme na nudličky, stejně jako cibuli. 1. Rozpálíme olivový olej a opečeme na něm kuře -- několik minut z každé strany. 1. Kuře dáme stranou a na výpeku dáme sklovatět cibuli. Osobně na ni dávám i lžičku třtinového cukru, ale rozhodně to není nutnost. 1. K cibuli přidáme česnek a papriku. 1. Do pánve na směs zeleniny posadíme kuře a dáme do předehřáté trouby péct asi 25 minut na 200°C, nebo dokud interní teplota kuřete nedosáhne 85°C. Používat teploměr není ostuda :) Výsledek můžeme podávat samostatně, s bramborem, kuskusem, rýží, nebo vlastně s čímkoliv. Příště zkusím nějak vylepšit směs zeleniny, třeba tymiánem.