+++ title = "Ovocný punč s rumem" date = 2021-12-05 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["nápoje"] tagy = ["alkohol"] [extra] portions = "4" time = "15" +++ Ingredience || -|- Voda | 700 ml Džus (viz Tipy) | 300 ml Ovocný čaj | 4 sáčky Směs koření na grog | 1,5 lžíce Citronový šťáva | z 1/2 citronu Rum | 200 ml Med | 1 lžíce 1. Do kastrolu nalijeme vodu, džus, přisypeme koření a vložíme sáčky čaje. 1. Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. 1. Odstavíme z plotny a necháme 10 minut louhovat. 1. Poté přilijeme citronovou šťávu, rum a osladíme medem. 1. Zamícháme případně dochutíme dle potřeby. 1. Směs přecedíme a podáváme teplé. ### Tipy - Džus doporučuji jednodruhový a stoprocentní. Já použila ananasový, dobrý bude i pomerančový, mandarinkový, jablečný, brusinkový, hruškový atp. - Směs koření na grog jsem koupila [u pana kořenáře](https://www.naplichte.cz/Punc-grog-caj-kousky-d208.htm). Lze nahradit vlastní oblíbenou směsí jiného koření. - Do směsi k vaření můžem přidat i pokrájené kousky čerstvého nebo sušeného ovoce. Pak je na nás, zda chceme směs přecedit nebo v něm ovoce nechat.