+++ title = "Mangový cheesecake" date = 2020-04-01 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["nepečené"] [extra] portions = "8" time = "100" +++ Korpus || -|- Máslové sušenky | 140 g Máslo | 80 g Mléko | 2 lžíce Krém || -|- Žloutek | 2 ks Cukr | 50 g Sůl | 1 špetka Mléko | 200 ml Kukuřičný škrob | 20 g Cream cheese | 300 g Želatina | 5-6 plátků Mangové želé || -|- Silná žlutá želatina | 1 balíček Vlažná voda | 200 ml Mango | 1 ks Citronová šťáva | 1 lžička ### Korpus 1. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. 1. Máslo vložíme do misky a rozehřejeme v mikrovlnce. Přidáme k němu mléko. 1. Máslové sušenky nadrtíme, vsypeme k máslu a promícháme. 1. Směsí dno formy, lžící pořádně stlačíme a vložíme do ledničky na 30 minut. ### Krém 1. Želatinu si nabobtnáme dle návodu na obalu. 1. Žloutky vyšleháme s cukrem a solí. 1. Přidáme mléko, škrob a rozmícháme. 1. Vložíme na 3 minuty do mikrovlny (na 500W). 1. Přidáme cream cheese a nabobtnalou želatinu. Rozmícháme do hladkého krému a nalijeme do vychlazeného korpusu. Ópět vložíme do lednice na 30 minut. ### Mangová želatina 1. Želatinu smícháme s vlažnou vodou a necháme chvilku nabobtnat. 1. Mezitím si mango zbavíme slupky a pecky. Rozmixujeme na hladké pyré. Dle potřeby můžeme přidat trošku vody. 1. Mangové pyré smícháme s citronovou šťávou a nabobtnalou želatinou. 1. Vše za stálého míchání zahřejeme na plotně. Těsně před tím, než se začne směs vařit, odstavíme z plotny. Necháme lehce vychladnout a nalijeme na studený cheesecake. 1. Vložíme do lednice chvíli odležet. Až bude želatina úplně ztuhlá, můžeme podávat. ### Tipy - Mango lze použít i naložené z plechovky. Bude ale třeba ho nechat okapat. - Taktéž lze použít i jiné ovoce. Dle chuti či výběru ve spížce.