+++ title = "Kuřecí Tikka Masala" date = 2020-10-04 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "Pinterest.com" +++ Koření || -|- Mletý koriandr | 1 lžička Mletá garam masala | 1 lžička Mletý kmín | 1 lžička Mletá uzená paprika | 1 lžička Kurkuma | 1/2 lžičky Mletý kardamom | 1/2 lžičky Kajenský pepř | 1/2 - 2 lžičky Mletá skořice | 1/4 lžičky Ingredience || -|- Kuřecí prsa | 2 ks Cibule | 1 větší kus Máslo | 4 lžíce Česnek | 2 stroužky Smetana na šlehání | 250 ml Rajčatové pyré | 425 ml Sůl | Pepř | 1. Všechno koření smícháme v mističce. 1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. 1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. 1. Do velkého hrnce vložíme 2 lžíce máslo, necháme rozehřát a poté vsypeme kuřecí kostky. Kostky lehce osolíme, opepříme a posypeme 1-2 většími špetkami smíchaného koření. Až budou pěkně opečené, vyndáme z hrnce a necháme stranou v misce nebo na talíři. 1. Do hrnce vložíme zbylé 2 lžíce másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek a necháme taktéž chvíli osmahnout. V případě potřeby můžeme ještě přidat trochu másla. 1. Přisypeme polovinu smíchaného koření a vmícháme do cibule. Chvilku necháme smažit, aby se prolnuly chutě. 1. Přilijeme rajčatové pyré, smetanu a přisypeme zbytek koření. 1. Přisypeme kuřecí kostky a promícháme. 1. Takto necháme chvíli vařit na středním plameni. Zhruba 10-15 minut by mělo stačit, aby omáčka trochu zhoustla. 1. Vypneme sporák, hrnec odstavíme, ochutnáme a dle chuti můžeme přidat další koření (sůl, pepř, chilli, ...). 1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.