+++ title = "Knedlíky s houskami bez kynutí" date = 2019-12-07 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy"] tagy = ["levné", "rychlé", "snadné"] [extra] portions = "6" time = "30" source = "ApetitOnline" +++ Ingredience || -|- Houska | 4 ks Máslo | 2 lžíce Polohrubá mouka | 400g Sůl | 1/4 lžičky Vejce | 1 ks Mléko | 250 ml Droždí | 10 g Petrželka | 3 stonky 1. Petrželku nasekáme. 1. Housky si nakrájíme na drobné kostičky. 1. Na velké pánvi rozehřejeme máslo. 1. Přidáme kostičky housky a opekáme tak dlouho, dokud nejsou křupavé. Poté sundáme z plotny a necháme trochu vychladnout. 1. Do velkého hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky. 1. Mléko si trochu ohřejeme, aby bylo vlažné. Přidáme vejce a rozmícháme. 1. Do mísy prosejeme mouku se solí, vlijeme mléko, rozdrobíme droždí a přidáme petrželku. 1. Promícháme. Když je těsto krásně spojené přidáme křupavé kostičky housky a zapracujeme do těsta. 1. Vezmeme si dvě utěrky, namočíme si je a vyždímáme. Potřebujeme, aby byly jen vlhké, ne mokré. 1. Těsto si mokrýma rukama rozdělíme na dva díly a vytvoříme z nich válečky. 1. Každý váleček dáme do utěrky a nití zavážeme kraje. Je třeba nechat trochu místo na oubou koncích knedlíku - trochu nabydou. 1. Vroucí vodu na knedlíky osolíme a vložíme knedlíky v utěrce. 1. Vaříme asi 20 - 25 minut minut (Záleží na tloušce knedlíku). 1. Po vyndání z vroucí vody vybalíme z utěrky a krájíme nití nebo nožem. ### Tipy - Pokud je knedlík ke sladším omáčkám (třeba švestkové), můžeme na začátku k mouce přidat jednu až dvě špetky perníkového koření. Hezky knedlík ovoní a dodá mu zajímavou chuť.