+++ title = "Indický naan z mozzarelly (Low Carb)" date = 2022-01-11 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["bezlepkové", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "2 placky" time = "30" source = "Step Away From the Carbs.com" +++ Placky || -|- Mozzarella, strouhaná | 1 hrnek (110 g) Krémový sýr | 1 lžíce (50 g) Mandlová mouka | 1 hrnek (100 g) Česnek, śušený mletý | 1/4 lžičky Cibule, sušená mletá | 1/4 lžičky Pepř, čerstvě mletý | 1 špetka Vejce | 1 ks Na potření || -|- Máslo, rozpuštěné | 1 lžíce Koriandr | 1 lžička 1. Troubu si předehřejeme na 175°C. Připravíme si plech s pečícím papírem. 1. Mozzarellu a čerstvý sýr vložíme do misky a promícháme. 1. Misku dáme asi na 1,5 minuty do mikrovlnky. Každých 30 vteřin promícháme. 1. Do sýrové směsi přidáme mouku, sušený česnek a cibuli, čerstvě mletý pepř a vejce. Rukama vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby nám teplý sýr nestihl příliš vychladnout. 1. Z koule těsta uděláme dvě menší koule. Vyválíme z nich tenké placky. Pohlídáme si, aby byly stejně tenké. 1. Placky položíme na připravený plech a vložíme do trouby na 10-12 minut. 1. Mezitím si v mističce smícháme máslo s koriandrem. Touto směsí potřeme ještě teplé placky ihned po vyndání z trouby. ### Tipy - Krémový sýr jsem použila "Svěží sýr" od značky Prezident. Fungovat ale bude jakýkoli "Cream Cheese". - K máslu je možné přidat i prolisovaný stroužek česneku. -