+++ title = "Hráškový krém" date = 2019-07-21 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"] [extra] portions = "4" time = "15" source = "Časopis Bylinky" +++ Ingredience || -|- Máslo | 20 g Mražený hrášek | 300 g Ovesné vločky | 2 lžíce Zeleninový vývar | 500 ml Mléko | 250 ml 1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme 250g hrášku, ovesné vločky a mícháme. 1. Když se vločky začnou lehce připékat zalijeme vývarem a necháme 10-15 minut povařit. 1. Až bude hrášek měkký, rozmixujeme krém tyčovým mixérem. 1. Poté vložíme zbylý hrášek, přilijeme mléko a znovu povaříme. 1. Po 5-10 minutách by měl být přidáný hrášek měkký. Osolíme, opepříme, případně zředíme dle potřeby.