+++ title = "Dušená zelenina" date = 2019-11-06 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "3-4" time = "20-30" source = "Babička Anička" +++ Ingredience || -|- Červená cibule | 1 ks Řapíkatý celer | 1 ks Česnek | 1 stroužek Menší cuketa | 1 ks Paprika | 1 ks Rajčata | 4 ks Sůl, pepř | dle chuti Zeleninový bujón | 1/2 ks 1. Zeleninu omyjeme, očistíme a začneme krájet: cibuli na tenké plátky (nebo půl-plátky), celer na tenké plátky a cuketu, papriku a rajčata na kostičky. 1. V hrnci na troše oleje osmahneme cibulku s česnekem a paprikou. 1. Po chvíli přidáme celer a rajčata a promícháme. 1. Chvilku poté přisypeme cuketu a přiklopíme pokličkou. 1. Zeleninu občas zamícháme. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kousek bujonu. 1. Zeleninu dusíme tak dlouho, aby byla měkká. Ne však rozvařená 1. Podávat můžeme s bramoborami, rýží, kuskusem nebo jen pečivem.