+++ title = "Coleslaw se smetanou" date = 2020-04-02 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "6" time = "90" source = "iGurmet" +++ Ingredience || -|- Zelí bílé | 1 menší hlávka Mrkev | 1 větší kus Celer | 1/4 kusu Cibule | 1 menší kus Smetana ke šlehání | 100 ml Majonéza | 200 g Cukr | 2 lžíce Ocet | 1 lžička Pepř | Sůl | 1. Zelí nakrouháme na tenké nudličky a vložíme do mísy. 1. Posypeme zhruba 1 lžící soli, rukama pořádně promícháme a necháme zhřehnout. 1. Mezitím si očistíme a nahrubo nastouháme mrkev. Celer očistíme a nastouháme najemno. 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. 1. Tekutinu, kterou zelí pustí, slejeme. 1. K zelí přisypeme nakrájenou zeleninu a zamícháme. 1. V menší misce si našleháme smetanu. Ne uplně to tuhé pěny, něco na půl cesty. 1. Přidáme majonézu, cukr, promícháme a nalijeme do salátu. 1. Salát dochutíme solí, pepřem a octem. V případě potřeby můžeme přidat ještš cukr. 1. Necháme odležet v lednici minimálně hodinu (nebo i přes noc). Poté opět promícháme a můžeme podávat. Pokrm se hodí jako příloha k masu nebo jen tak s chlebem k večeři.