+++ title = "Carpaccio z červené řepy" date = 2020-01-15 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "2" time = "20" +++ Ingredience || -|- Vařená vakuovaná červená řepa | 1 balíček Kozí sýr | 100 g Bazalka / Baby špenát | na posypání Balzamiko | 2 lžičky Olivový olej | 2 lžíce Dijonská horčice | 2 lžíce Med | 2 lžíce 1. Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky. Doporučuji nějaké gumové rukavice, ať se moc neumažeme. Plátky poskládáme na dva talíře, aby to hezky vypadalo. 1. Bazalku nebo špenátek pokrájíme na proužky. 1. Kozí sýr a bazalku rozdrobíme na řepu. 1. Z balzamika, oleje, hořčice a medu vytvoříme zálivku. Tou přelijeme suroviny připravené na talíři. 1. Můžeme podávat například s celozrným pečivem.