+++ title = "Bramborák s ovesnými vločkami" date = 2020-11-15 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["levné", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "4" time = "60" source = "Gurmet 10/20" +++ Ingredience || -|- Brambory | 750 g Ovesné vločky | 80 g Vejce | 1 ks Mléko | 200 ml Česnek | 3 stroužky Sušená majoránka | 1 lžíce Drcený kmín | 1/2 lžičky Sůl | 1 lžička Sádlo/Olej na smažení | 1. Brambory oloupeme a do mísy je nastrouháme na jemné části struhadla. Takto necháme stát 3 minuty, aby pustili vodu. 1. Mezitím si ohřejeme mléko zhruba pod bod varu. 1. Brambory scedíme a vymačkáme co nejvíce vody. 1. Přidáme k nim vločky, vejce, mléko, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a sůl. Vše pořádně promícháme. 1. V těžké (ejlépe silnostěnné) pánvi si rozehřejeme tuk. 1. Pokud chceme malé bramboráčky, nanášíme lžící. Pokud velké placky, nanášíme naběračkou. Naneseme požadované množství a rozetřeme do co nejtenčí placky. Smažíme z každé strany 2-3 minuty. 1. Po vyndání z pánve vložíme na talířek vyložený ubrouskem a ještě jedním ubrouskem překryjeme. Takto bramboráky vrstvíme na sebe, aby z nich ubrousky odsály co nejvíce tuku. 1. Podávat můžeme například s uzeným a se zelím.