+++ title = "Rajčatový krém s mrkví" date = 2021-05-16 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "40" source = "kniha Jíme zdravě na jaře" +++ Ingredience || -|- Mrkev | 350 g Cibule | 1 ks Česnek | 3 stroužky Olivový olej | 1 lžíce Zeleninový vývar | 600 ml Krájená loupaná rajčata | 1 plechovka (400 g) Bílý vinný ocet | 2 lžíce Máslo | 15 g Balkánský sýr | 100 g Oregano, čerstvé | na ozdobení Sůl | Pepř | 1. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. 1. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oĺivového oleje a přidáme mrkev a cibuli. Opékáme 5-6 minut. 1. Poté přisypeme česnek a pár minut znovu opékáme. 1. Přilijeme vývar, rajčata z plechovky, vinný ocet, sůl a pepř. Vše promícháme, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15 minut. 1. Přidáme máslo a ručním mixérem rozmixujeme na hladký krém. 1. Dle chuti dosolíme a dopepříme. 1. Krém rozdělíme do talířů, nadrobíme na něj balkánský sýr, ozdobíme čerstvým oreganem a podávat můžeme například s čerstvým kvalitním pečivem.