+++ title = "Ovocná přesnídávka" date = 2021-03-04 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "8-10 skleniček" time = "40" +++ Ingredience || -|- Ovoce | 2500 g Voda | 120 ml Citronová šťáva | z 1/2 citronu Cukr | 1 lžiščka Vanilkový puding | 2 sáčky 1. Připravíme si sterilizované skleničky. 1. Ovoce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pokud bude ovoce příliš tvrdé, necháme ještě chvíli povařit. 1. Rozmixujeme ručním mixérem. 1. V troše vody si rozmícháme cukr a pudinky. Vlijeme do hrnce a rozmícháme. 1. Povaříme 2 minuty. 1. Rozdělíme do sterilizovaných skleniček. 1. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. ### Tipy - Přesnídávky by měly vydržet ve spíži asi měsíc, ale pro jistotu je můžeme skladovat i v lednici a prodloužit tím jejich trvanlivost. Vyplatí se ve chvíli, kdy se víčko špatě chytne a nedoléhá. - Skleničky s vypouklým víčkem spotřebujte jako první. Víčko špatně dolehlo a jsou náchylnější k tomu, aby se dříve zkazily.