+++ title = "Mexická polévka" date = 2021-01-04 author = "Terezka & Emil" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "6" time = "20" +++ Ingredience || -|- Hověyí mleté maso | 350 g Cibule bílá | 1 ks Cibule červená | 1 ks Olivový olej | 2 lžíce Červené fazole sterilizované | 400 g Kukuřice sterilizovaná | 340 g Rajčata krájená sterilizovaná | 400 g Hovězí vývar | 1 litr Koriandr | Tabasco | Pepř | Sůl | Přílohy & zdobení || -|- Tortilla | 4 ks Limetka | 1 ks Zakysaná smetana | 1 kelímek Mix koření || -|- Sůl | 1 lžička Černý pepř | 1 lžička Kmín | 1/2 lžičky Římský kmín | 1/2 lžičky Paprika | 1/2 lžičky Sušený česněk | 1/2 lžičky Sušená cibule | 1/2 lžičky Oregano | 1/2 lžičky Chilli vločky | 1. Cibule nakrájíme nadrobno. 1. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku (asi 2 minuty). 1. Přidáme a osmahneme maso a směs koření. 1. Mezitím slijeme a lehce propláchneme fazole a kukuřici. 1. Přilijeme všechny tři plechovky - fazole, kukuřice a rajčata. 1. Přilijeme vývar a povaříme asi 10 minut. 1. Přidáme koriandr a sundáme z plotny. 1. Mezitím nasucho rozpálíme menší pánev. Vezmeme tortillu, namočíme si ruku a potřeme ji, aby byla vlhká. Tortilly postupně z obou stran opečeme na pánvi. 1. Tortilly rozkrájíme na čtvrtiny. 1. Polévku ochutíme tabascem (případně i solí a pepřem). 1. Podáváme v misce, ozdobenou lžící zakysané smetany, klínkem limetky a čtyřmi čtvrtkami opečené tortilly. ### Tipy - Do polévky se hodí i hotové kuřecí maso. Stačí ho natrhat a přidat společně s konzervami.